ValóVilág - Hiába csábította Sebestyén Balázst a TV2

Sikert sikerre halmoz a Class FM-ben és az RTL Klubban, nem véletlen, hogy a konkurencia is kivetette rá a hálóját. Balázs bevallja: nem esett nehezére nemet mondani az ajánlatra.Nem tudom, miért kapta fel mindenki a fejét, hogy visszamondtam ezt a műsort, mindenesetre egyfolytában erről kérdezgetnek. Nóri nagyon ügyes, tudom, hogy megállja a helyét egyedül is. Nekem sok munkám lesz ősztől, és nem is biztos, hogy jó, ha az ember túl sokat van képernyőn. De szerencsére van elég szabadidőm is, hiszen a műsorok nagy része felvételről megy. Ha nincs tévés felvételem, akkor délben végzek a rádióban, és onnantól kezdve a kisfiammal vagyok.
Figyelemmel követi a ValóVilág 5 szereplőinek a sorsát? Azt látom, hogy próbálkoznak a fennmaradással, amire szerintem nem sok esélyük van. Talán Bécinek, zenei vonalon, de a többiek leginkább gondolkodás nélkül mondanak igent mindenre, csak hogy szerepelhessenek, akár rúdtánccal, mellműtéttel, hasonlókkal. Alekosz sem tudja, mit kezdjen a hírnevével, ő például nagygyűléseket szervez, elég beteg figura, de engem szórakoztat, amit csinál. Amúgy megértem őket, mert megpróbálnak tőkét kovácsolni életük nagy lehetőségéből, csak közben hiányoznak az érdemi produktumok. Még érdekesek, de hamarosan jönnek az újak, hetek múlva indul a ValóVilág. A végjátékban vagyunk, már megvannak a beszavazóshow szereplői.
Akárcsak ön, aki nemcsak tévésként, hanem rádiósként is sikeres lett. A konkurens Bochkor Gáborral való csatáit mennyire kell komolyan venni? A magánéletben is haragszanak egymásra? Nem haragszom Gáborra, nincs is okom rá, kiváló rádiósnak tartom, de gondolom, az ő szemét csípi, hogy a Morning Show abszolút piacvezetővé vált, hiszen az elmúlt hónapok eredményei is azt mutatják, hogy a miénk a leghallgatottabb rádióműsor. Őszintén szólva nem tartom ízlésesnek, hogy leprimitívezte a hallgatóinkat, azt gondolom, ezzel csak a saját műsorának árthat. Nem titok, hogy közel lakunk egymáshoz, bár nem szoktunk összefutni, de biztos ráköszönnék, ha találkoznánk egy boltban, ahol éppen hajfestéket vásárol. (nevet)
Vannak példaképei a szakmában?
Nincsenek, de nagyon szerettem Vitray Tamás, Kepes András, Déry János, Szilágyi János és Friderikusz Sándor műsorait. Ám ők nem biztos, hogy úgy vezetnének le egy Széfet, hogy az megfeleljen a mai igényeknek, mint ahogy én sem tudnék úgy beszélgetni, ahogy ők. Ez már a mi generációnk tévéje, más nézői igényekkel, felgyorsulva, és egy régi televíziósnak nagyon nehéz felvenni az új ritmust.
Vágó Istvánnak sikerült. Vele tartja a kapcsolatot?
Megszakadt a kapcsolatunk, rám is megsértődött, amikor Vadon Jani csipkelődött vele. Nagyon leszidtam akkor Jánost, de már csak az öltözőben. Figyelemmel követem a róla szóló híreket, és azt gondolom, felháborító, ahogy a TV2 bánt vele: egy újságírótól tudta meg, hogy nem ő vezeti a műsort, és most meg be is perelik, miközben csak feltételezett dolgokat, és magánvéleményt mondott. Sajnálom Istvánt, nem tudom, mi értelme van ennek. Ezt rangon alulinak érzem.
Önt megkereste már a TV2?
Igen, voltak régebben tárgyalások, megkeresések, hol direkt, hol hátulról, de sajnos látom, hogy mi folyik a TV2-nél. Sokszor úgy érzem, nincs koncepció, miközben az RTL Klubnál rendkívül jó döntéseket hoznak, remekül éreznek rá a nézői igényekre. Számomra az RTL Klub a hosszú távú perspektíva, és nem tudnék olyan ajánlatot elképzelni, ami miatt otthagynám őket.