Való Világ 5 - Vera nyert Eszterrel szemben

Egy egészen meghökkentő, kosztümös színdarab után elindult a Való Világ újabb párbaja: a két-két skalpot már begyűjtött Vera és Eszter csapott össze. Az állás végig szoros volt, végül 51 százalékkal előbbi nyert. Seherezádé picit összeomlott, Fecó meg roppant kínos monológgal rukkolt elő. Egy meglehetősen szürreális, parókás, kosztümös színdarab után Eszter megérkezett a stúdióba. Jobb párbajnak ígérkezik a mai, mindkét nő jó verbális képességekkel rendelkezik, és megfelelően utálja a másikat. Vera búcsúzott el a társaktól, akiknek mintegy kétszáz alkalommal ment az idegeire. Két fekete testőr vigyázza a kilépő villalakók lépteit, figyel arra, hogy ne tévedjenek el az objektum és a stúdió közti, ránézésre ötméteres úton - most Vera fürge léptekkel elszaladt az afrikai ősökkel bíró melákok elől, nagyon sürgős volt neki beérni.
Óvatos kezdés, a csapatok saját térfelükön járatják a labdát, nem kockáztatnak még. Vera elmondta, hogy minden sértettséget félre tett erre az estére - majd meglátjuk, hogyan reagál, ha a már kiesett Veronika az orra alá tolja dedikálásra a pornócastingon készült videót, amit a rövid hajú lány mélyen titkol négy hónapja.
Az első attak. Vera szerint ő egy igazán őszinte lány, szemben Eszterrel, aki nem valódi önmagát adja. A kezdeti finomkodás utáni offenzívára az ügyvédnő meglehetősen sután reagált, 1-0 a támadónak.
Az elmúlt pár napban lenyugodott, de nyilván azért, mert tudta, hogy jön párbajozni" - magyarázta Eszter, aki szerint ellenfele egy elviselhetetlen perszóna. Gyors szócsata után állást mutattak, 50-50 százalékon áll a küzdelem. A régi VV-szereplők is elmondhatták felvételről, hogy kinek drukkolnak: Cristofel hozta a szokásos, külvárosi figurát, Dya pedig okosságról papolt, ami tőle meglepően hangzott.
Minden idők legbénább, legkínosabb kortesbeszéde hangzott el (pedig ez már az ötödik Való Világ, és úgy a hatvanadik párbaj), szegény Fecó zavarodott bele mondandójába. Lilu műsorvezető pikírten meg is jegyezte, hogy szóvivői állásokkal nem fogják bombázni, ha kikerül.
Tétova középjátékkal folytatódott a VV-párbaj a reklámszünet után, arról elmélkedtek a felek, hogy ki mennyit tudott mutatni magából, mi mikor akarta (vagy nem akarta) feladni a játékot. Az elmúlt négy hónapban az ébren töltött idejében 98 százalékban szomorkás, rezignált arcot vágó Vera nagy vidámságot ígért az utolsó egy hónapra, ha visszamenne. Ez is afféle választási ígéret, nem kell komolyan venni.
Se mappa, se a színpadias Stohl András keze, Lilu mégis lezárta a szavazást, miután Eszter elmondta, hogy bokszban kikapott ellenfelétől, most ezért szeretne nyerni.
A bokszmeccs után újfent Vera nyert az ügyvédnő ellenében, 51 százalékkal. Három győztes párbaja van már, ennyi a VV1-ben Szabolcsnak is elég volt ahhoz, hogy ott legyen a fináléban, és meg is nyerje a valóságshow-t. Eszter lehetőségekről, nyitott ajtókról beszélt, pityergés közben.
Fecó hisztérikus kiáltásokat hallatva ünnepelte barátnője visszatérését: miközben vígan ölelgette a győztest, Seherezádé elkámpicsorodott, megsiratta elvesztett Eszterét. Hatan maradtak benn a realityben, márciusban vége.