ValóVilág 5 - VV Attila tudatosan építette fel, hogy milyennek lássa a világ.

A beszavazóshow-tól kezdve tudatosan építette fel VV Attila, hogy milyennek lássa a világ. Testvére most elárulja: jól sikerült a magányos manipulátor figurája, csak épp a valósághoz nincsen sok köze. Attila családja az elmúlt hónapokban kitartóan elzárkózott a sajtó érdeklődése elől, a némasági fogadalmat most Atti testvére, Imre törte meg.
Az Attiláról a nézőkben élő kép mennyire tükrözi a valóságot?
- Magam is sokszor meglepődtem a viselkedésén, de ő játszani ment be. Sok minden nem igaz, ami megjelent róla. Félelmetes volt az a hír, hogy öngyilkos volt korábban, mert ez nem igaz. Ezt a hírt a nagymamánk generálta. Ismerem a nagymamát, tudom, hogy milyen, 83 éves, de nem is mondok róla rosszat. Tudni kell, hogy ő összevon félinformációkból dolgokat, és ilyenek jönnek ki belőle. Na és a másik nagy félreértés, hogy lebontották Attila szobáját, nincs hova mennie. Ez se igaz, ezt a mama abból rakta össze, hogy volt nálunk egy átépítés, akkor a fürdőszobát átraktuk a konyha helyére, a konyhát a fürdőére, ebből hozta ki, hogy lebontottuk Attila szobáját.
Attila azt állította, hogy a kutyájával és a számítógépével él évek óta. Igaz ez?
- Az, hogy nincsenek barátai, ismerősei, az is téves információ, mert van, de nem sok. Velem mindig tartotta a kapcsolatot, ahogy a szüleinkkel is. Valóban hányatott gyerekkoruk volt, és a szülőkkel sem felhőtlen a viszonya? - A gyermekkorunk szép volt. Azóta is jóban vagyunk, ahol tudjuk, segítjük egymást. Anyuékkal is jó kapcsolatot ápol, interneten mindennap beszéltek, a szüleim minden adást megnéznek a tévében, és a róla szóló újságcikkeket is összegyűjtik. Büszkék vagyunk Attilára, és szorítunk neki, hogy megnyerje a játékot.
A karját díszítő tetoválásról legendák keringenek, az egykori öngyilkosságának nyomától egy önkényuralmi jelkép elrejtésééig többféle elmélet létezik. Mit rejtett el a beköltözés előtt a karján lévő sötét, vastag csík alatt?
- Önkényuralmi jelkép sosem volt rajta. Hippi tetoválása volt csak, amikor még kereste önmagát. Egy film címét varratta magára, de még azelőtt eltüntette, mielőtt beköltözött. Ő egy rendes, normális srác, semmi köze a szkinhedekhez, inkább Tankcsapdát hallgatott mindig.
A lányokkal milyen volt kint a viszonya?
- Volt két barátnője, akiről én tudok, de hogy mennyire volt ez nagy szerelem, azt nem tudom. Viszont a villában előhozott Kinga-vonal számomra is érdekes, de ha kijön, megkérdezem, mi volt ez köztük valójában.
Ha Attila nyerné a játékot, mit gondol, megosztaná-e önökkel a nyereményt?
- Ha szükségünk lenne rá, biztosan, de megvan mindenünk. Marha jó lenne persze a fődíj, de nem téma nálunk, hogy megnyeri- e vagy sem. Őt sem a főnyeremény érdekli elsősorban, inkább maga a játék.