ValóVilág 5 - VV Fecó két nappal a vége előtt eset ki

A ValóVilág ötödik szériájának utolsó párbaján a kihívó Fecó csapott össze Attilával, eleinte nyugodt, békés hangnemben, majd lassan előjöttek a régi sebek, konfliktusok. A kihívott nagy fölénnyel, a voksok 77 százalékával nyert, bekerült a hármas fináléba. "Ez egy nagyon tiszteletteljes nap lesz" - kezdte az élő adást kissé zavartan Fecó, aki talán maga sem tudta, miket beszél. Rögtön utána bebizonyította, hogy igazán szentimentális alkat, mert elsírta magát, úgy búcsúzott a többiektől. A stúdióba érve az Aranyeső című dalra ropta egy darabig, igen lelkesen és technikásan, majd lihegve magyarázta, hogy szoros eredményt vár, de nem nagyon tudott készülni, mert bármikor ilyet tett, belesült a szövegbe.
Attila elszórt egy-két poént benn, de már nem kellett áttekinthetetlen sokaságtól búcsúznia: ketten maradtak a villában a párbajozók távozása után. A magányos manipulátorként felkonferált fiú ugyanabban a szettben érkezett, mint öt nappal korábban: akkor is párbajoznia kellett (Verát ejtette ki a realityből). Most békésen kezdte, egészpályás letámadás helyett egy barátinak tűnő jobbal. A reklámblokk alatt némi vér jutott Fecó addig sápadt arcába. A társak közül Csaba és Kinga volt a kedvence, majd kiderült, hogy a Való Világ 1 interperszonális kapcsolataira már rosszul emlékezik. Látszott az is, hogy zavarban is van, mert a hét műbalhéjára (Dya gyötrelmesen rossz színészi alakítással bevallotta, szerelmes Fecóba) reflektálva elmondta, hogy nyolcévesen szívesen "homokozott volna vele."A barátság kialakulásához szükséges időtartam adta a vita magvát, egészen eddig kellett várni, hogy közepesen ingerült szóváltás hangozzék el az addig kulturált és meghitt párbajon. Fecó úgy vélte, hogy mindig a szívére hallgatott, megfogadva a Roxette és az 1990-es Fideszre tanácsát, ellenfele szerint viszont inkább csak azon iparkodott, hogy elsumákolja a komoly döntéseket, kikerülje a konfliktusokat.
Fecó megvallotta, hogy a "mismásol" szóval még soha nem találkozott, de próbálta kisakkozni az értelmét. "Fecó időrendben kavarog, később azt sem tudja, miért volt megsértődve" - támadta közben Attila, aki szerint a kihívó nagyon szereti kiforgatni az ember szavait. Ferenc Gundel Takács egykori vetélkedőjét emlegette. "Ez nem a játék határok nélkül: te túllépted a határokat!" - vádolta a jégembert a táncos lábú apuka.
Valaki 77 százalékon állt, ennek megfelelően újfent elsápadt mindkét párbajozó, ugyanis szoros állásra számítottak a felek. Az RTL kapcsolta a villában ücsörgő két lakót, a közepesen ittas, ellazult Csaba Fecót, Seherezádé ellenben Attilát várta vissza, neki öt hónap kellett, hogy megkedvelje. Fecó arcát takargatta. "Nem gondoltam volna, hogy mentő nékül túlélem" - sóhajtotta, miközben ellenfele úgy vélte, hogy csak a szépre kell emlékezni. A felek elrakták a fegyvereket, ilyen különbségnél nincs is értelme gyűlölködni.
Attila újfent nagy aránnyal nyert, a szavazatok 77 százalékával - korábban Verát is simén eltángálta. Fecó 160 napot volt benn, távol gyerekeitől, de két nappal a vége előtt elhullott.
A visszatérőnek a szőke lány örült, Csaba már kevésbé, őt inkább csak a szavazati arány érdekelte. Fecó tűrhetően viselte a vereséget, kapott egy galyatetői pihenést, ami azért nem kárpótolja túlzottan a 12 millió, a lakás, a kocsi és az egzotikus luxusüdülés elvesztése miatt. Finálé vasárnap este.