Való Világ 5 - VV Eszter büntetést kap, de nem zárják ki

Ügyvédnő Eszter, aki Kacsacsőrű Veronikával titkos üzenetet csempésztetett ki a Való világ 5 villájából, büntetésből nem kaphat karácsonyi videóüzenetet szeretteitől. Arról viszont, hogy kizárják, szó sincs. Nem zárják ki a Való világból a titkos üzenetet küldő Ügyvédnő Esztert, mindössze büntetést kap - mondta Dobsi Adrienn, a Való világ 5 sajtószóvivője. "Eszter megszegte a szabályokat, és ezért büntetést érdemel: karácsonykor - a többiekkel ellentétben - nem kaphat a szeretteitől videoüzenetet" - árulta el a szóvivő, hozzátéve, hogy szó sem volt arról, hogy a villa jogászát esetleg kizárnák a játékból.
"Mi nem egy hatóság vagyunk, hanem műsorkészítők. Nem az a célunk, hogy megbüntessük a villalakókat, hanem az, hogy megfelelő rend legyen egy tévéműsor elkészítéséhez." - mondta Rubin Kristóf, a Való világ kreatív főszerkesztője. "Amit Eszter tett, a szabálykönyv szerint olyan szabálysértésnek minősül, ami büntetéssel járhat, és nem kizárással. Kizárással a szándékos fizikai erőszakot és a műsorkészítés szabotálását büntetjük."
A legutóbbi Való világ sorozat elhíresült narancs- és palackdobálós jelenete tehát fizikai erőszaknak számított, és ezért kellett VV Zsuzsinak elhagyni a villát. Más a helyzet azonban az olyan szerződésszegésekkel, mint például Vera pornózása, illetve Alekosz csatornaváltása.
"Más lapra tartozik a szabály- és másra a szerződésszegés" - mondta ezzel kapcsolatban Rubin. "Alekosznak mindenképpen a bíróság előtt kell felelnie a szerződésszegéséért, és Verával is el fogunk beszélgetni a pornófilmjével kapcsolatban. A pornózás eltitkolásával Vera egyébként saját maga alatt vágja a fát, hiszen egy ilyen húzással negatív színben tünteti fel magát a nézők előtt, és ők döntenek arról, hogy Vera megnyerje-e a Való világot, vagy sem."