Való Világ - Álmaiért hadakozik VV Vera és VV Annamária

A Való Világ villa két nehéz sorsú lánya csap össze ma a ValóVilág párbaján. Vera és Annamari sem a luxusért küzd, mindkettőjük számára a szó szoros értelmében sorsfordító, hogy játékban maradjon.
Sáros földút vezet Bagon ahhoz a szerény házhoz, amelybe szerettei várják haza Annamarit a ValóVilág után. Itt él a luxusbörtön furcsa lányának nővére, Ágnes férjével és öt gyermekével nehéz körülmények között. Annamari gyakori és szívesen látott vendég itt, és tervei szerint itt fog letelepedni. Ide kötik céljai és álmai.
A huszonkét éves valóságshow- hős már annyi viszontagságon ment át, amennyi másnak egy életre elég lenne. Legfájóbb vesztesége, hogy tizenhat évesen el kellett hagynia kislányát, aki nevelőszülőknél fog felcseperedni. A kényszerű döntés okozta lelkiismeret-furdalás mindennap kínozza, s legnagyobb vágya, hogy „bűnét” egyszer jóvátegye. Ez a cél vezérelte akkor is, amikor a ValóVilágba jelentkezett. A főnyereményen ő nem a kényelmét vásárolná meg, hanem – ha már saját kislányáról nem gondoskodhat – szerettein és rászoruló gyerekeken segítene.
Már régóta tervezi, hogy létrehoz egy beteg gyerekekkel foglalkozó alapítványt, amelynek az ötlete az elhagyott kislánya és a mi Domi fiunk miatt fogalmazódott meg benne – mondta lapunknak Ágnes. Nagy vágya, hogy az ilyen gyerekek megfelelő ellátást kapjanak. Azt szeretné, hogy normális életet éljenek, és családba kerüljenek.
A látszólag flegma, öntörvényű villalakó győzelme megváltoztatná Ágnes és családja életét is, mert Annamari feltett szándéka, hogy segít rajtuk, s mindenekelőtt nagybeteg unokaöccsén, akit szinte fiaként szeret.
Dominik öt éve a 28. hétre született, idegrendszeri betegségben szenved. A nap huszonnégy órájában mellette kell lenni, fogni, etetni, tornáztatni kell. Nem képes alapvető dolgokra sem – mondta a férj, Csaba, aki vállalkozóként egyedül tartja el a családot. – Speciális óvodába kéne járatni, de nem tudunk Budapestre költözni.
Önálló életre sosem lesz képes. Csak néhány szót tud kimondani, különböző jelekből lehet észrevenni, mit szeretne – vette át a szót Ágnes, aki már most sokat köszönhet a húgának.
Ancsi rendkívül segítőkész és hihetetlenül önzetlen. Nagyszerű, jó anya lenne, kitolás volt a sorstól, ami vele történt. Rengeteget tornáztatta Dominikot, és az összekuporgatott pénzét is nekünk adta. Azt tervezi, hogy speciális szobát alakít ki a keresztfiának, amelyben fejlődhetne, és nem okozna kárt magában.
Az egész nyereményből alig költene magára, mindössze egy párizsi útra fizetne be, mert ez a nagy álma – mesélte a nővér.
Verát volt szerelmére emlékezteti PéterAz érzékeny lelkű lány magánéletéről és családi körülményeiről eddig nem sokat hallottunk. Vera testvérének, Zsuzsinak köszönhetően azonban betekintést nyerünk az életébe, amiben nem sok öröme telt a szeplős villalakónak. Édesapja kamionosként dolgozott, és fiatalon halt meg. A gyanú szerint ő volt az egyik Csernobil sok ezer áldozata közül, hiszen az atomreaktor felrobbanása után nem sokkal a környékre küldték fuvarba. Az édesanyjának nem sok ideje volt, hogy feldolgozza az elvesztését, mivel három éhes száj várta haza.
– Nem szoktunk panaszkodni, de ha megkérdezik, hogy milyen élete volt a testvéremnek és nekünk, hát azt kell mondanunk: nagyon nehéz – osztja meg az olvasókkal a kegyetlen valóságot Zsuzsa.
– Az anyukánk egy konyhán dolgozott, abból a kevés fizetésből nevelt fel hármunkat. Éppen ezért nekünk is nagyon korán el kellett kezdenünk dolgozni, emiatt sajnos egyikünk sem mehetett főiskolára, a gimnázium után munkába álltunk. A körülményeinkről sokat elárul, hogy életünkben először idén voltunk külföldön, családostól Horvátországba utaztunk. Vera ekkor látta először a tengert.
Mindössze másfél évvel ezelőtt költözött el albérletbe –meséli, majd kitér arra, hogy szerinte Vera miért reagált annyira dühösen Péter árulására.
– Már éppen kezdett közel kerülni Péterhez, amikor a fiú egy pálfordulás után Veronika karjaiban kötött ki – fejtegeti Zsuzsi.
– A reakciójának megértéséhez ismerni kell a múltját. Volt egy nagy szerelme, aki miközben jártak, egy másik lánnyal is találkozgatott. A férfi még akkor sem volt képes választani a két nő közül, amikor az a lány teherbe esett. Vera persze kilépett volna a kapcsolatból, de a férfi azt ígérte, hogy inkább vele marad, nem érdekli a gyerek. Persze nem így történt, a lány megszülte a babát, sőt feleségül ment a sráchoz, aki a házassága után egy bő évvel volt csak képes bevallani Verának, hogy soha nem lesz köztük semmi komoly. Szörnyen becsapottnak érezte magát a testvérem, az eset óta képtelen megbízni a férfiakban.