Bemutatkozik a Való Világ 5 díszlete

Már csak egy hétvége választ el attól, hogy megismerkedjünk az ötödik ValóVilág 5 -tel, a luxusbörtönnel, ahol 14 fiatal több hónapon keresztül a külvilágtól elzárva küzd a milliókért. Mi változik az előzőkhöz képest? Már csak néhány nap és kezdetét veszi a Való Világ 5, bizonyos szempontból hasonlóan a korábbi szériákhoz, de sok szempontból mégis megújult szabályokkal és eddig ismeretlen elemekkel: a visszaszámlálás megindult! Az első beszavazóshow-ra hétfő este kerül sor, amikor az Alfahímek küzdenek meg a bejutásért, őket sorban követik a Szenvedélyes nők, a Plázacicák, az Amazonok, a Cselszövők, a Dumagépek, az Érzékenylelkűek, a Furák, az Összeférhetetlenek, a Helyes pasik, a Skalpvadászok és a Szüzek.
A maradék két kategóriában csupa ismerős arccal találkozhatunk, közülük kell kiválasztani azt az egy-egy főt, aki megküzdhet a milliós nyereményért: az előző széria győztesének, Alekosznak a három menyasszonyjelöltje, valamint három tapasztalt valóságshow-játékos is ringbe száll. Az összesen 14 fiatalt 38 ezer jelentkezőből választották ki, és a következő hónapokban a már megszokott módon nap mint nap csak a két műsorvezetővel, Liluval és Sebestyén Balázzsal tarthatják a kapcsolatot a külvilágból, leszámítva néhány kivételes alkalmat.
Változik a Való Világ 5 villa kinézete, a berendezők az elmúlt heteket azzal töltötték, hogy újraálmodták a bútorokat és a díszleteket: ezúttal a retro hódít, azzal együtt, hogy a technikai berendezések a legmagasabb színvonalat képviselik. A külsőségek mellett azonban számos új szabály és játékrészlet is változást jelent a megszokottakhoz képest, bár ezek jelentős részéről a csatorna egyelőre mélyen hallgat: igazi meglepetést akarnak.
Azt mindenesetre biztosan lehet tudni, hogy megszűnik a Párbaj utáni védettség, ezt ezentúl az Arénában lehet megszerezni, némi küzdelem után, a Megmérettetés nevű versenyben. Ennek a helyszíne egyébként a villán kívül lesz, így a versenyzők legalább néha kiszabadulnak az unalomig ismert falak közül.
Az első beszavazás szeptember 12-én a Dr. Csont című sorozat után kezdődik, de a beköltözésre egy hetet még várni kell egy hetet, szeptember 17-én egyszerre veszi birtokba a villát az első hat versenyző. A napi összefoglalók is ekkortól láthatók, minden este a Barátok közt után kezdődik és változás, hogy 12-ről 16-ra emelkedett a korhatár-besorolás.
22 óra után ezentúl is online kukkolhatók a villabeli történések, szombatonként az X-Faktor után jelentkezik az összefoglaló, a Kiválasztásra és a Párbajra pedig vasárnaponként kerül sor.
Szóval szeptember 12-től Való Világ 5 ismét a lét a tét!