Már csak százan maradtak versenyben a Való Világ ötödik szériájának válogatóján.

A szigort jelzi, hogy Alekosz testvére is kiesett.Már csak százan maradtak versenyben a Való Világ ötödik szériájának válogatóján. A közel harmincnyolcezer emberből augusztus végére alakul ki az a kör, amelyből már a nézők válogathatják ki a villa következő lakóit.
Herman Péter, a műsor kreatív producere az Új Ásznak elmondta: a már korábban feltűnt arcok ismerőseinek éppen annyi esélyük van bekerülni, mint bárki másnak. Ha nem felel meg, nem jut tovább, ahogy például Alekosz testvére sem maradt versenyben.
A producer szerint az első körben a jól kommunikáló, és/vagy valamilyen szempontból érdekes embereket választották ki.A második körben a motivációjuk, a nyitottságuk számított, és az, hogy miként tudnak elmesélni egy-egy történetet. A harmadik körben pedig azt nézték, hogy kamera előtt hogyan viselkednek a bent maradt jelöltek.
A lap kérdésére Herman Péter megerősítette, igyekszenek kiszűrni azokat, akik a korábbi Való Világ villalakók egyikéhez-másikához hasonlóan menet közben meggondolnák magukat és ki szeretnének jönni.