Való Világ 5 - Sötétbe borítja az RTL-t a villalakók mocskos szája

Feljelentették a Való Világ 5 műsorát, A villalakók ugyanis minden korábbi csapatnál többet káromkodnak. a Médiatanácsl vizsgálódik, az RTL Klub pedig büntetéssel szankcionálja a trágár szavakat. 
Példátlanul szigorú, 292 millió forintos pénzbírsággal sújtotta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az RTL Klubot a ValóVilág 4 kapcsán megállapított jogsértések miatt. Az ügyre még nem került pont, ám a testület már a jelenlegi szériát vizsgálja. – A ValóVilág 5 műsorára öt panasz érkezett. Minden esetben azt kifogásolták a nézők, hogy a kiskorúakra káros befolyással lehet a műsor a szexjelenetek, a trágár beszéd, az alkohol és a dohányzás miatt. Az NMHH hivatalból az összes adást megvizsgálja október végéig, többek között a trágár kifejezéseket is figyeli. Ha a hatóság súlyos jogellenes magatartást tapasztal a valóságshow kapcsán, akkor ezek a vizsgálatok folytatódnak, de ha nincs vagy csekély mértékű a jogsértés, akkor csak a kapcsolódó nézői panaszok alapján vizsgálódik tovább – közölte a médiatanács. Bár az RTL Klub mindent megtett azért, hogy elkerülje a büntetést, és 16-os korhatáros karikával indította útjára a műsort, lapunk úgy értesült, elképzelhető, ez sem lesz elég, 18-as karikát kell majd kitenni, mert VV Kinga, VV Attila, VV Annamari, VV Veronika és VV Cristofel képtelen szalonképesen kommunikálni. Ők a villa legmosdatlanabb szájú lakói.
A csatornának elsősorban a kiválasztások és a párbajok miatt fő a feje, ilyenkor ugyanis a produkció tehetetlen, hiszen az élő show-ban nem tudja kontrollálni a játékosok szavait. Bár a legutóbbi kiválasztáson Balázs nyomatékosan figyelmeztette a mocskos szájú VV Kingát, ez már kevés. A produkció ezért új szankciók bevezetésével igyekszik elkerülni a kínos helyzeteket.
– Az élő show-k előtt szóban figyelmeztetni fogunk minden szereplőt, hogy ne használjon nyomdafestéket nem tűrő szavakat. Azt is közölni fogjuk velük, hogy aki káromkodik, azt szigorúan megbünteti a produkció – mondta lapunknak Dobsi Adrienn, a műsor sajtófőnöke.