Való Világ 5 - Újabb botrányok a Mi van öcsém miatt

Eljött a második kihívás napja. Eszter párbaj ellenfelet választott magának. A Való Világ 5 lakói találgatásokba bonyolódtak, ki lehet az, akit Eszter magával visz a VV5 párbajra. A kiválasztás pillanatáig azonban számtalan érdekes dolog történt a luxusbörtönben.
Eszter jól indította a villában, ám Cristofellel történt egyezsége óriási vihart kavart a villában , aminek talán sok köze volt ahhoz hogy hét jelet kapott a kiválasztáson.
Megindult a találgatás, hogy Eszter kit visz magával a párbajba. Mi van öcsém-Villaújság
Útjára indult a Mi van öcsém villaújság, melynek második szerkesztője Veronika lett. Szerelmi, pletyka rovatot és paparazzi részt is álmodott az újságba. Ez ismét újabb konfliktusok forrása lett. Vera fotója, mely Kingáról készült zuhanyzás közben kiverte a szőkénél a biztosítékot. “Jó akkor itt van egy kép amit ki fogok vágni ####!” Kinga kitépte a képet és lehúzta a WC-n.
“Egy ilyen gyönyörű ékszernek, mint Dyának nem a villában van a helye!” szólt a következő cikk. Dya kifakadt a cikken és tudni akarta, hogy ki írta. Vera aki a cikket írta úgy látja, hogy Dya nem érzi jól magát a villában. “Dya fogd fel, nem vagy idevaló!” zárta Vera a veszekedést. Behívta Kinga és Dya Csabit, hogy miért nem áll melléjük egy ilyen konfliktus alkalmával, amikor ők mindig megvédik. Csaba nem is értette miről beszélnek! Ilyen a bulvár újságírás… Ki lesz Eszter ellenfele a VV5 második párbaján
Vera a nézői szavazatoknak köszönhetően házi piknikre invitálhatta barátait. Gergőt, Pétert, Esztert és Attilát vitte magával. Eszternek különös ajánlatot tett leginkább Péter és Attila. Eszter elmondta, hogy három ember között gondolkodik. Dia és Shadi 40-40 százalékkal még Veronika 20 százalék eséllyel járt a fejében.
Péter biztatta, hogy Shadit vigye ki és hagyja is kint, mivel nehezen viseli a jelenlétét a villában. Támogatásáról biztatták mindaddig, amíg Shadit viszi ki magával. Amennyiben Diát vinné úgy gondolják nehéz helyzetbe fog kerülni.
A zártkörű piknik mellett nyíltan is volt a lakóknak esélye, hogy Eszternek javaslatot tegyenek a kihívott személyére. Dya Verát, míg Vera Shadit javasolta. Shadi véleménye az volt, hogy nekik nincs túl sok konfliktusuk, így  vele együtt négy ember között kellene döntenie. Veronika Shadit és önmagát javasolta.Péter Veronika nevét mondta, de azt is hozzátette, hogy ha így dönt minden eszközt bevet az utolsóként beköltözött lány ellen. Ez a kijelentés Verát nagyon felháborította és féltékenységi rohamban tört ki. Cristofel visszatérhet a villába. A szerkesztők a nézőkre hagyták a döntést, hogy esetleg Cristofel újra felbukkanjon alkalmanként a villában. Erre akkor lesz lehetősége, ha a nézők úgy döntenek, hogy időnként bérbe veheti a villalakóktól a nyugiszobát. Nyilvánvalóan a nézők így fognak dönteni. Az már más kérdés, hogy ez mennyire fair a többi kiesővel szemben. Üvegezés Kinga vallomásával a VV5-ben
Attila ötlete volt a sokak számára ismerős játék. Intim és pironkodásra okot adó kérdéseket várt a versenyzőktől. A kérdések és a pironkodás sem marad el. A játék közben kiderült, hogy testileg Kinga Gergőhöz, míg lelkileg Attilához vonzódik. Ez  hír Seherezádét és Veronikát is nagyon felháborította. Gergő is elmondta a játék kapcsán, hogy számára is Kinga lenne az esélyes, ha Seri nem lenne. Attila számára pozitív vonzata is volt a játéknak, mivel bevallotta, hogy olykor szerelmet érez valaki iránt és mindenki arra gondolt, hogy ez nem lehet más, mint Attila.